Uczniowie klasy III TŻ w ramach „ćwiczeń na pracowni obsługi klienta” 14 marca 2018 r. szkolili się z zakresu sporządzania napojów bezalkoholowych, mieszanych „tzw. drinków bezalkoholowych. „ Następnym punktem ćwiczeń było parzenie kaw i herbat na wiele sposobów.
W trakcie zajęć powstało wiele ciekawych, kolorowych i pysznych napojów.
Dwa tygodnie później odbył się konkurs” Tortów” podzielony na dwie kategorie.
I kategoria to ocena pod względem dekoracji tortu- wygląd, II kategoria to ocena pod względem smaku – degustacja. W konkursie tym wzięli udział uczniowie z I, II i III klasy Technikum Żywienia
i Usług Gastronomicznych oraz jeden uczeń z klasy II WB uczący się w kierunku „cukiernik”.
Wykonanie Tortów pod każdym względem było na bardzo wysokim poziomie, co świadczy
o umiejętnościach naszych uczniów. Rozstrzygniecie konkursu było bardzo trudne.
I miejsce zajęły dwa duety – Radosław Zarzyczny i Karolina Osękowska oraz Ilona i Jakub Opiela
II miejsce – Kapalska Julia, Fila Klaudia, Fiejtek Sandra, Stemberska Gabriela i Markuc Anna.
III miejsce – Tymcio Nikola, Lechowicz Patrycja, Banach Kamila oraz Wójcik Agnieszka.
Wszystkim laureatom gratulujemy i życzymy wielu sukcesów!