Uczniowie klasy III TŻ w ramach „ćwiczeń na pracowni obsługi klienta” 14 marca 2018 r. szkolili się z zakresu sporządzania napojów bezalkoholowych, mieszanych „tzw. drinków bezalkoholowych.  „ Następnym punktem ćwiczeń było parzenie kaw i herbat na wiele sposobów.
W trakcie zajęć powstało wiele ciekawych, kolorowych  i pysznych  napojów.

Dwa tygodnie później  odbył się konkurs” Tortów”  podzielony na dwie kategorie.
 I  kategoria to ocena pod względem  dekoracji tortu- wygląd, II kategoria to ocena pod względem smaku – degustacja. W konkursie tym wzięli udział uczniowie z I, II i III  klasy Technikum Żywienia
 i Usług Gastronomicznych oraz  jeden uczeń  z klasy II WB uczący się w kierunku  „cukiernik”.

Wykonanie Tortów pod każdym względem było na bardzo wysokim poziomie, co świadczy
o umiejętnościach naszych uczniów.  Rozstrzygniecie konkursu było bardzo trudne.

I miejsce zajęły dwa duety  – Radosław Zarzyczny i Karolina Osękowska oraz Ilona i Jakub Opiela

II miejsce – Kapalska Julia, Fila Klaudia, Fiejtek Sandra, Stemberska Gabriela  i Markuc Anna.

III miejsce – Tymcio Nikola, Lechowicz Patrycja, Banach Kamila oraz Wójcik Agnieszka.

Wszystkim laureatom gratulujemy i życzymy wielu sukcesów!

Fotorelacja w galerii